HomeΚΡΗΤΗΔε θα καταργηθεί κανένα Κέντρο Υγείας

Δε θα καταργηθεί κανένα Κέντρο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τον Πρόεδρο της 3μελούς επιτροπής για τη λειτουργία του Κ.Υ. Καστελίου κ. Κώστα Βιδάκη και τον Πρόεδρο της 3μελούς επιτροπής για τη λειτουργία του Κ.Υ.Αρκαλοχωρίου κ. Αντώνη Χρονάκη, είχε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της υπηρεσίας,  ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης  Αντώνης Γρηγοράκης, παρουσία του Υποδιοικητή Γιώργου Λυρώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τη στελέχωση των δύο Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών τους ιατρείων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ισχυρισμούς που αφορούν στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο Μινωα Πεδιάδος.

Τόσο ο Διοικητής, όσο και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές, εξέφρασαν ρητά τη δέσμευση ότι κανένα Κέντρο Υγείας ή δομή αυτού (ΠΙ) δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί ή να καταργηθεί, αντιθέτως ο νέος σχεδιασμός προβλέπει και επιδιώκει την ενίσχυση τους με ανθρώπινο δυναμικό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με το σχεδιασμό ευκολότερης και πιο άμεσης πρόσβασης των πολιτών του Δήμου σε δομές Π.Φ.Υ. Δέσμευση και βούληση που εκφράζεται ήδη, αρχικά και με την προκήρυξη και των 70 θέσεων επικουρικών ιατρών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται να ανακοινωθούν, αλλά και της συνεργασίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με το ΕΚΑΒ για το σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργειών που θα έχουν ως στόχο την καλύτερη διακομιδή των περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Γρηγοράκης δεσμεύθηκε ότι θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ιδρυθεί Τομέας ΕΚΑΒ Πεδιάδος στην περιοχή Γαζέπι Μύλος. Προς τούτο είχε και τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Η ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων Π.Φ.Υ.-ΠΕΔΥ-Κ.Υ. της Κρήτης, με την ισχύ και των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων από 1.1.2015 και των νέων αρμοδιοτήτων του, όπως διαβεβαίωσε ο Διοικητής Αντώνης Γρηγοράκης, αποτελούν θέματα άμεσης προτεραιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση