HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση Πλακιωτάκη για τις αδικίες της Κοινωφελούς

Απάντηση Πλακιωτάκη για τις αδικίες της Κοινωφελούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχείρησε να απαντήσει στις εξαιρετικά αιχμηρές τοποθετήσεις των αυτοδιοικητικών αρχόντων του νομού Ηρακλείου για την κατανομή των προσλήψεων της κοινωφελούς ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Λασιθιώτης υφυπουργός Εργασίας, στο περιθώριο της ημερίδας για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις,για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι φορείς του Ηρακλείου θεωρούν ότι οι Δήμοι του νομού (και ιδιαίτερα ο Δήμος Ηρακλείου) αδικούνται κατάφωρα, ειδικά σε σχέση με το Λασίθι, εκλογική περιφέρεια του κ. Πλακιωτάκη.

Ο ίδιος σήμερα υποστήριξε ότι ουδέποτε λειτούργησε με τοπικιστικά κριτήρια και ότι για εκείνον η Κρήτη είναι ενιαία, καλώντας όποιον θέλει, όπως διευκρίνισε, να δει την ουσία του θέματος, μέσα από αριθμούς και δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε όσους τον κατηγόρησαν να εξετάσουν προσεκτικά τα αριθμητικά δεδομένα ενώ, θέλοντας να «κατευνάσει» τα πνεύματα, εξήγησε ότι ο ίδιος τουλάχιστον λειτουργεί με κέντρο το συγκρητισμό, προσπαθώντας να εξαντλήσει πάντοτε τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η Κρήτη γενικότερα σε δράσεις και προγράμματα.

Το κλίμα πάντως είναι μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα φορτισμένο, με τις αντιδράσεις δημάρχων του Ηρακλείου να είναι έντονες με φόντο τις λιγοστές, όπως εξήγησαν, προσλήψεις, την ώρα που δήμοι του νομού Λασιθίου εμφανίζουν ανέλπιστα μεγάλη αύξηση.

Το κύμα των αντιδράσεων πάντως φούντωσε τις τελευταίες μέρες, με πολλούς δημάρχους να «βράζουν» από οργή, με δεδομένο ότι στο Ηράκλειο με πληθυσμό 174 περίπου χιλιάδες άτομα προσλαμβάνονται μόλις 310 άτομα, την ώρα που στο Δήμο Ιεράπετρας, με πληθυσμό 27.602, οι προσλήψεις ξεπερνούν τις 100, ενώ στο Δήμο Μαλεβιζίου, που ο πληθυσμός είναι περίπου ο ίδιος, οι προσλήψεις φτάνουν μετά βίας τις 75.

Το θέμα – για το οποίο γίνεται πάντως προσπάθεια να μετριαστεί ως προς την ένταση της αντιπαράθεσης τις τελευταίες ώρες – δεν αποκλείεται να τεθεί ως θέμα συζήτησης ακόμη και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση