HomeΚΡΗΤΗΒρήκαν τους χασισοκαλλλιεργητές δύο χρόνια μετά την… φυτεία

Βρήκαν τους χασισοκαλλλιεργητές δύο χρόνια μετά την… φυτεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Ιούλιο του 2012 οι άνδρες της αστυνομίας εντοπίζουν μία τεράστια χασισοφυτεία στην Αγιά Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για 2003 δενδρύλλια ύψους έως και 1,5 μέτρων τα οποία και ξεριζώθηκαν. Από τότε ξεκίνησε μία πολύμηνη και συστηματική έρευνα από τις αρχές για να βρουν ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτήν.

DENDRYLLIA1

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα, δύο Έλληνες και τρεις Αλβανοί.

Με την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκαν οι ρόλοι αλλά και η δράση των εμπλεκομένων προσώπων.

Όπως προέκυψε, οι δύο 42χρονοι Έλληνες ήταν οι «αρχηγοί» που είχαν την οργάνωση και την γενικότερη εποπτεία της φυτείας ενώ οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 33 και 48 χρόνων, είχαν τους ρόλους του καλλιεργητή αλλά και του φύλακα της χασισοκαλλιέργειας.

DENDRYLLIA2

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι δύο Έλληνες βρίσκονται στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης για την συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης ενώ σε βάρος του 48χρονου Αλβανού εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και του Ανακριτή Λασιθίου, επίσης για συμμετοχή σε καλλιέργεια κάνναβης στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση