HomeΚΡΗΤΗΤσελέντης: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο διπλός σεισμός ήταν ο κύριος

Τσελέντης: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο διπλός σεισμός ήταν ο κύριος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιφυλακτικός σχετικά με το αν ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χαλκίδα είναι η κύρια δόνηση και δεν ακολουθεί μεγαλύτερη, εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας Άκης Τσελέντης.

«Η περιοχή έχει πολύ μεγάλο δυναμικό και η μετασεισμική ακολουθία δεν με ικανοποιεί» τόνισε ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ανέφερε πως θα πρέπει «να καταγράψουμε πολλούς μετασεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ για να πούμε με περισσότερη βεβαιότητα πως όντως η διπλή δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ήταν η κύρια».

«Το γεγονός πως δεν πρόκειται ακριβώς για το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά για άλλο μικρότερο, που βρίσκεται ανατολικότερα, μας καθησυχάζει λίγο, αλλά δεν σημαίνει 100% πως το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό ή να ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

«Να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί τις επόμενες μέρες», ζήτησε από όλους ο κ. Τσελέντης και απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής επεσήμανε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Να αποφύγουν τα παλιά σπίτια για 1-2 μέρες και να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου».

«Δεν χρειάζεται να είμαστε επαγγελματίες εφησυχαστές» τόνισε ο καθηγητής και επανέλαβε ότι «η περιοχή έχει πολύ μεγάλο σεισμικό δυναμικό και λειτουργεί κάπως παράξενα το τελευταίο διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διπλός σεισμός «ακούστηκε» και στην Κρήτη (δείτε εδώ)

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση