HomeΚΡΗΤΗΠριν μιλήσει για το Πολυτεχνείο έχασε τις αισθήσεις της

Πριν μιλήσει για το Πολυτεχνείο έχασε τις αισθήσεις της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις αισθήσεις της έχασε μία γυναίκα που πρωταγωνιστούσε στην αιματηρή εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 όταν πήγε σήμερα σ’ ένα σχολείο να μιλήσει για τα γεγονότα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευση, η Καλλή – Μαρία Πίνου, που επί δικτατορίας είχε συλληφθεί και εξοριστεί στη Γιάρο, πήγε στο κινηματοθέατρο Ρεξ στον Άγιο Νικόλαο για να μιλήσει στους μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αγίου Νικολάου.

Η κ. Πίνιου λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση ένιωσε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την κ. Πίνιου στο νοσοκομείο όπου και της κάνουν εξετάσεις.

Η Καλλή – Μαρία Πίνιου είναι γιατρός δερματολόγος. Οι σπουδές της αυτές της έδωσαν τη δυνατότητα να εξετάζει θύματα βασανιστηρίων όταν ήταν μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και συγχρόνως συντονίστρια των ιατρικών ομάδων της. Το 1989 συνέβησαν δυο σημαντικά γεγονότα στη ζωή της. Συμμετείχε στην ίδρυση των Οικολόγων Εναλλακτικών και ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 1989. Έκτοτε συμμετείχε ως υποψηφία σε 4 εθνικές εκλογές και δύο για το ευρωκοινοβούλιο. Το 1989 ίδρυσε στην Αθήνα το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Το 1993, ως μέλος του προεδρείου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, εκπροσωπώντας σε αυτό το προεδρείο την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης. Από το 1998 έως το 2003 υπήρξε η πρώτη εκλεγείσα πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, με συμβουλευτικό στάτους στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση