HomeΚΡΗΤΗΣτα χωριά του δήμου ο Β. Λαμπρινός

Στα χωριά του δήμου ο Β. Λαμπρινός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα χωριά Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσσια και Σίβα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Καθαριότητας κ. Γιάννη Ρασούλη, Δημοτικής Περιουσίας, κα Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη.

Venerato3

Σκοπός της επίσκεψης, που αποτελεί δέσμευση από την προεκλογική περίοδο της νέας δημοτικής αρχής, ήταν να διαπιστωθεί το επίπεδο συνεργασίας των Τοπικών Κοινοτήτων με τις δημοτικές υπηρεσίες, να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με παράλληλη διερεύνηση των δυνατοτήτων επίλυσής τους.

Venerato2

Ο κ. Λαμπρινός ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, σημειώνοντας ότι χωρίς τη δική τους συμμετοχή δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. «Οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και το ξέρετε, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε. Οι επισκέψεις μας θα είναι συχνές και συνεχείς, θα έρθουμε ξανά να βλέπουμε τα προβλήματά σας και να δίνουμε λύσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου και επισήμανε: «Είστε δημότες Ηρακλείου, δεν βλέπουμε διαφορετικά τους πολίτες στην πόλη και στην ενδοχώρα, θέλω όμως να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας και εμείς θα είμαστε κοντά σας».

Siva

Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν από τους δημότες του Ηρακλείου στα τέσσερα χωριά ήταν, της καθαριότητας, της βατότητας των αγροτικών δρόμων, των βιολογικών καθαρισμών και τοπικών αναπλάσεων μέσα στους οικισμούς.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ρασούλης είπε από τις νέες προσλήψεις για την καθαριότητα οι μισοί εργαζόμενοι θα διατεθούν για την καθαριότητα στα χωριά, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να βγάζουν τα σκουπίδια από το σπίτι τους την ημέρα που περνάει το απορριμματοφόρο. Επίσης τους κάλεσε να ειδοποιούν την υπηρεσία για την περισυλλογή των μεγάλων αντικειμένων.

Kerasia

Όσον αφορά στην αγροτική οδοποιία ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός είπε υπάρχει άμεση επέμβαση της διεύθυνσης Τεχνικών έργων όπου διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα, και εξήγγειλε τη τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων την Άνοιξη, σημειώνοντας ότι τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις θα επιλεγούν μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους σε κάθε χωριό.

Avgeniki1

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Αυγενικής κ. Γιάννης Δερμιτζάκης, Βενεράτου κ. Μανόλης Ζαϊμάκης, Κερασσίων κ. Γιάννης Κογκάκης και Σίβας κ. Γιάννης Γιαουζάκης.

Ο κ. Λαμπρινός υπογράμμισε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση