HomeΚΡΗΤΗΟ Τ. Βάμβουκας με τους κατοίκους της Αμπεριάς

Ο Τ. Βάμβουκας με τους κατοίκους της Αμπεριάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στόχος μας είναι να έχουμε άμεση επικοινωνία με τους δημότες για ένα θέμα, που τους απασχολεί εδώ κα αρκετό καιρό και αφορά τη διαχείριση και βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει ένας κοινόχρηστος χώρος». Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σήμερα, Κυριακή 16/11/2014, από τη συνοικία της Αμπεριάς, όπου στο πλαίσιο των δράσεων, που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) υπήρξε συνάντηση με τους κατοίκους για την αξιοποίηση του πάρκου της περιοχής.

20141116_112019

 

«Υπάρχει ένας χώρος πρασίνου, έκτασης 6 στρεμμάτων, ο οποίος είναι αδιαμόρφωτος και παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, όπως καταπατήσεις και άλλες αυθαιρεσίες. Είχε ξεκινησει κατά το παρελθόν μία πρωτοβουλία, η οποία όμως δεν συνεχίστηκε. Βρισκόμαστε εδώ ως δημοτική αρχή για να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να προσδιορίσουμε τι θέλουν για το χώρο και να προσαρμόσουμε αυτές τις επιθυμίες και τις ανάγκες σε μία μελέτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τη χρηματοδότηση του έργου η δημοτική αρχή θα προχωρήσει με δικά της μέσα στη βελτίωση και διευθέτηση του χώρου. «Αυτή η εικόνα επι των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

20141116_111815

«Χαίρομαι, που σήμερα είμαστε εδώ με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Αν η δημοτική αρχή αγκαλιάσει την “τοπική δημοκρατία” και την κάνει πράξη, θα γίνει εδώ ένα στολίδι για την πόλη», δήλωσε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, Γιάννης Σαρρής, που υπήρξε ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπεριάς.

«Έχουμε την ελπίδα ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει, υπάρχει ανταπόκριση από τον Δήμο και θετικό κλίμα», δήλωσε από την Πρωτοβουλία των κατοίκων η κα. Ιουλία Κορομηλιά, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι ζητούν ένα ολοκληρωμένο πάρκο αναψυχής, ήπιου αθλητισμού, με χώρους πρασίνου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κα. Κορομηλιά το πάρκο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για περιφερειακό φωτισμό και αντιμετώπιση των καταπατήσεων.

20141116_111657

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας, Γιώργος Φραγγεδάκης, Καθαριότητας & Πρασίνου, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης, Οικονομικών, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Δήμος Χανίων ως «Πόλη 12 Αστέρων» συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.), διοργανώνοντας έως τις 19 Νοεμβρίου 2014 σειρά δράσεων, που σχετίζονται με το φετινό θέμα της Ε.Ε.Τ.Δ: «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι – Προτείνω – Αποφασίζω».

Διαφήμιση
Διαφήμιση