HomeΚΡΗΤΗΌλη η πόλη ξαναστήνει το μαγαζάκι που κάηκε – Πρωτοφανής κινητοποίηση

Όλη η πόλη ξαναστήνει το μαγαζάκι που κάηκε – Πρωτοφανής κινητοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλη η πόλη έχει… σηκώσει τα μανίκια της κι έχει στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει την «ζωή» ενός ανθρώπου που λίγες ημέρες πριν έχασε τα… πάντα.

Ο καθένας από το πόστο που είναι και με ότι μέσα έχει βάζει το δικό του λιθαράκι για να ξαναστηθεί το μαγαζάκι που κάηκε στην οδό Γιαμπουδή 12.

Οι γείτονες, οι κάτοικοι του Ηρακλείου, οι φορείς μέχρι και ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου, στέκονται στο πλευρό του μετανάστη από το Μπαγκλαντές που πριν έξι μήνες άνοιξε το μίνι μάρκετ στην περιοχή και λίγες μέρες πριν έγινε… παρανάλωμα του πυρός.

MAGAZAKI POY KAHKE (1)

Η ημέρα της… καταστροφής

Ήταν ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου όταν μία έκρηξη σήκωσε στο πόδι την γειτονιά της οδού Γιαμπουδή (δείτε εδώ).

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ βγήκε έξω στο δρόμο και είδε το μαγαζί του να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

MAGAZAKI POY KAHKE (5)

«Ακούσαμε έναν περίεργο ήχο και μετά μυρίσαμε τον καπνό. Βγήκαμε έξω και είδαμε μαζί με τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, το μαγαζί να τυλίγεται στις φλόγες.

Το περίεργο ήταν ότι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά είχαν τοποθετησει στην εξώπορτα τέσσερα λουκέτα. Ο φίλος μου (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) δεν είχε κλειδιά γιατί δεν ήταν δικά του τα λουκέτα, και δεν μπορούσε ν’ ανοίξει για να μπει μέσα. Αν μπορούσαμε να μπούμε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο φίλος του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ.

MAGAZAKI KAHKE

Η γειτονιά από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του

Από την πρώτη στιγμή η γειτονιά στάθηκε στο πλευρό του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ. Όταν ξέσπασε η φωτιά σηκώθηκαν όλοι οι γείτονες στο πόδι.

«Ένας γείτονας, είδε τι έχει συμβεί και ήρθε αμέσως να βοηθήσει. Αντίκρισε το λουκέτο και πήγε από το σπίτι του κι έφερε ένα σφυρί για να το σπάσουμε και να μπορέσουμε να μπούμε μέσα. Ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, δυστυχώς η φωτιά είχε πάρει πολλές διαστάσεις. Παράλληλα, ένας άλλος γείτονας έφερε κουβά με νερό. Μόλις το έριξε όμως μέσα στο μαγαζί η φωτιά απλώθηκε ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό κι είμαστε σίγουροι ότι όποιοι έβαλαν την φωτιά είχαν ρίξει και κάποιες εκρηκτικές ύλες», ανέφερε σχετικά ο φίλος του ιδιοκτήτη.

Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε λίγη ώρα αργότερα τη φωτιά ωστόσο οι φλόγες είχαν ήδη καταστρέψει ολοσχερώς το μίνι μάρκετ.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι έρευνες για να δούν πώς ξέσπασε η φωτιά, τόσο από το Ανακριτική της Πυροσβεστικής όσο και από την αστυνομία αλλά ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς έγινε ακριβώς. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε πριν έξι μήνες με την γυναίκα του και το παιδί του στο Ηράκλειο κι ότι είχε και δεν είχε το έβαλε σε αυτό το μαγαζί. Τώρα η καταστροφή αυτή του κατέστρεψε και την ζωή», υπογραμμίζει σχετικά ο φίλος του.

MAGAZAKI KAHKE1

Λείπει στη γειτονιά το μαγαζί

Έντονη είναι η απουσία του μίνι μάρκετ στην περιοχή όπως αναφέρουν οι γείτονες στο cretapost.

«Το πρωί που σηκώθηκα και είδα τι είχε γίνει στο μίνι μάρκετ στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Αναρρωτήθηκα γιατί; Τί έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχουν πειράξει κανέναν, είναι πολύ ευγενικοί και σε βοηθάνε πολύ. Εγώ πλέον δεν έχω τις αντοχές να σηκώνω τα νερά και να τα φέρω στο σπίτι και οι άνθρωποι αυτοί που έφερναν νερό και με εξυπηρετούσαν. Καμιά φορά κάποιοι λένε «ξένοι είναι δεν τους φοβάσαι;». Όχι βέβαια. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ καλοί. Και το μαγαζί που είχαν φτιάξει χρειαζόταν πολύ στην περιοχή. Το κρατούσαν ανοιχτό μέχρι αργά και μπορούσες να πάρεις πράγματα που είχες ξεχάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γειτονιά από τη στιγμή που έγινε αυτή η καταστροφή έχει χάσει τους ρυθμούς της», επεσήμανε στο cretapost μία κάτοικος της περιοχής.

MAGAZAKI POY KAHKE (2)

Η πόλη αλλά και ο δήμαρχος στο πλευρό του

Όλη η πόλη βρίσκεται στο πλευρό του άτυχου άνδρα από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η είδηση της καταστροφής αυτού του μαγαζιού.

Μάλιστα βγήκε και ιστοσελίδα στο ίντερνετ με τίτλο «Βοηθείστε να σωθεί το μαγαζάκι» που μέσα σε λίγες ημέρες έχει προσελκύσει κοντά στους 2.000 πολίτες (δείτε εδώ).

«Προσπαθούμε όλοι να τον βοηθήσουμε για να μπορέσει ο άνθρωπος να σταθεί στα πόδια του. Έχει οικογένεια και τελευταία ο ίδιος φοβάται και για την ζωή τους», επεσημαίνει ο φίλος του.

Δίπλα του όμως βρίσκεται και ο δήμος Ηρακλείου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος προσωπικά θέλησε να ενημερωθεί για το θέμα και να βοηθήσει όπως μπορεί.

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη ο μετανάστης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό (δείτε εδώ).

«Είχαμε ένα ραντεβού με τον δήμαρχο και είπε ότι θα μας βοηθήσει. Επίσης μας είπε ότι δεν πρέπει να φοβάται ο άνθρωπος κι ότι το Ηράκλειο είναι ένα μέρος για όλους», υπογράμμισε σχετικά ο φίλος του ιδιοκτήτη.

«Ο δήμος είναι δίπλα στον άνθρωπο που είχε αυτή την καταστροφή. Ήταν το μέσο για να ζήσει και να μεγαλώσει την οικογένειά του και καταστράφηκε ολοσχερώς. Από την πρώτη στιγμή ο δημαρχος έδειξε την ευαισθησία του, ήταν όλοι κοντά του», επεσήμανε σχετικά η αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη.

 MAGAZAKI FB

Ειδικά συνεργεία του δήμου στο μαγαζάκι που κάηκε

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ο τελευταίος έδωσε εντολή στα συνεργεία του δήμου να σπεύσουν για να βοηθήσουν.

«Ήρθαν ειδικά συνεργεία και καθάρισαν τον χώρο ενώ θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του για να το βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να διορθώσουμε αυτό που έχει συμβεί και μας θλίβει όλους», επεσήμανε η κ. Σπανάκη – Κοχιαδάκη.

«Ήρθαμε εδώ και καταγράψαμε τις ζημιές στο υδραυλικό σύστημα του μαγαζιού. Ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλές ζημιές. Εμείς γράψαμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για να ξαναφτιαχτεί και περριμένουμε εντολές από το δήμο για να δούμε τι θα κάνουμε. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι ηλεκτρολόγοι του δήμου», επεσήμανε ο υδραυλικός του δήμου που πήγε στο μαγαζί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση