HomeΚΡΗΤΗΟι συνταξιούχοι με αφορμή το Πολυτεχνείο

Οι συνταξιούχοι με αφορμή το Πολυτεχνείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φέτος συμπληρώνονται 41 χρόνια από την εξέγερση λαού και νεολαίας ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία. Οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Ο λαός της χώρας μας έχει κτυπηθεί με σφοδρότητα από την  κρίση, την πολιτική της ΕΕ και την  πολιτικής της κυβέρνησης  που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι παράδειγμα αντίστασης και ανυπακοής απόλυτα επίκαιρο σήμερα. Η ανεργία και η φτώχεια, η κατάργηση εργασιακών  και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο περιορισμός της δημοκρατίας και ο αυταρχισμός σε όλους τους χώρους είναι η απάντηση της κυβέρνησης του κεφαλαίου.

Είναι χρέος των συνταξιούχων να συμπαραταχθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία  στη συνεχή  πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με δημοκρατικά δικαιώματα, με πλήρη, δωρεάν, υψηλής στάθμης συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου οδηγεί και το δικό μας αγώνα.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συνταξιούχους τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 6:30μμ στα Λιοντάρια μαζί με τα άλλα σωματεία για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 41η επέτειο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση