HomeΚΡΗΤΗΤη Δευτέρα η δίκη για το τροχαίο που «έσβησαν» οι Βουρβαχάκης – Κελαράκης

Τη Δευτέρα η δίκη για το τροχαίο που «έσβησαν» οι Βουρβαχάκης – Κελαράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μνήμες της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 θα ξυπνήσουν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακείου τη Δευτέρα όπου θα δικαστεί η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου στο οποίο πέθαναν οι Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλη Κελαράκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει η 35χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο αλλά και ο 51χρονος Νίκος Μυρωδιάς, οδηγός του ασθενοφόρου.

Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή.

 

 Η υπόθέση

Ήταν 8.30 το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου του 2012 όταν ο γιατρός και διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Βαγγέλης Κελαράκης και ο διασώστης Νίκος Μυρωδιάς που ήταν και ο οδηγός ξεκίνησαν από το Ηράκλειο με προορισμό το Ρέθυμνο για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας το ασθενοφόρο συγκρούεται σφοδρά με ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Το ασθενοφόρο ανατρέπεται με τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη να προσπαθούν να σώσουν τον τρίτο επιβαίνοντα σπρώχνοντάς τον προς το παράθυρο του οδηγού.

Ο Νίκος Μυρωδιάς, με την βοήθεια των περαστικών οδηγών που έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου, τελικά καταφέρνει ν’ απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, οι φλόγες φτάνουν στα οξυγόνα που έχει το ασθενοφόρο και πραγματοποιούνται τρεις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις.

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης δεν πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Νίκος Μυρωδιάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα καθώς έφερε σοβαρά τραύματα.

Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αμάξι – τότε 32 και 26 ετών – τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά.

Η είδηση του θανάτου των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη σκόρπισε την θλίψη σε όλη την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση