HomeΚΡΗΤΗΑλλάζει όψη η πόλη-Πεζοδρομούνται οι κεντρικοί δρόμοι

Αλλάζει όψη η πόλη-Πεζοδρομούνται οι κεντρικοί δρόμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «πράσινο» φως για να προχωρήσει άμεσα η μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου ,με την ανάπλαση και πεζοδρόμηση των κεντρικών δρόμων Δικαιοσύνης , Ίδης ,Έβανς και 1821 αρχικά και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση της Λεωφόρου Καλοκαιρινού άναψε η νέα Δημοτική αρχή.

KENTRO3

Στόχος, είναι η αρχιτεκτονική, λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική  αναβάθμιση του κέντρου, η ανάδειξη της  πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η ανάπτυξη και τόνωση της εμπορικής κίνησης και οι καλύτερες συνθήκες ζωής  των πολιτών που ζουν και κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Χάρης Μαμουλάκης, Γιάννης Ρασούλης, ο  προέδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης ,ο μελετητής  κ. Βαγγέλης Ανδρεαδάκης και στελέχη του γραφείου της Παλιάς πόλης, εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του έργου και δόθηκαν οι κατευθύνσεις ώστε όλα να είναι έτοιμα προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αρχές της νέα χρονιάς.

Χ. Μαμουλάκης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα ανάπτυξης»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Μαμουλάκη το έργο είναι προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσής του από την ώρα που θα δημοπρατηθεί είναι 485 ημέρες.

Πρόκειται ,δήλωσε ο κ .Μαμουλάκης, για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο σε επίπεδο πεζοδρόμησης.

DIKAIOSYNHS

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, που πέρα από την αποκατάσταση της ιστορικότητας της πόλης θα δώσει και μια μεγάλη αναπτυξιακή ανάσα.

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό ανέφερε ότι, οι δημότες θα έχουν προσπέλαση από τους δρόμους αλλά δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση . Θα μπορούν να κυκλοφορούν ταξί και αστικά λεωφορεία ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται με κανόνες. Δεν θα επιτρέπεται όμως η διέλευση μεγάλων φορτηγών αφού οι δρόμοι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

DIKASTHRIO KENTRO1

 

Επίσης ανακοίνωσε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συσταθεί η επιτροπή κυκλοφορίας  και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον μελετητή κ. Ρέντζο θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα σχετικά με το θέμα  αυτό.

Στην οδό Έβανς και μετά από συνάντηση με τους καταστηματάρχες αποφασίστηκε η αισθητική αναβάθμιση του δρόμου και άλλες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Β. Ανδρεαδάκης: «Το έργο αποκαθιστά την ιστορικότητα της πόλης»

DIKAIOSYNHS2

Από την πλευρά του ο κ. Β. Ανδρεαδάκης αρχιτέκτονας – μελετητής της Παλιάς Πόλης τόνισε ότι, έχει  ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης των κύριων δρόμων της Βενετοκρατίας που συνέδεαν την Πύλη Βολτόνε στην 25ης Αυγούστου με την πύλη του Παντοκράτορα , την πύλη Ιησού και την πύλη Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Ελευθερίας.

DIKAIOSYNHS NYXTA

 

Αυτό, πρόσθεσε, αποκαθιστά την ιστορικότητα της πόλης και δίνει μια νέα όψη με τη μείωση της κυκλοφορίας και τη διάθεση του χώρου στους πεζούς.

Μ. Κουμαντάκης: «Θα βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του κέντρου»

«H προσπάθειά μας είναι πάντα στην κατεύθυνση να αναβαθμίσουμε το Ηράκλειο και να συνδέσουμε τον πολιτισμό, την ιστορικότητα αλλά και την εμπορικότητα αυτής της πόλης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή θα βοηθήσουμε ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης.

 

KENTRO

Διαφήμιση
Διαφήμιση