HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Γονέων Μαθητών στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Η Ένωση Γονέων Μαθητών στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, και όλο τον κόσμο, να σταθούν δίπλα στους οργανωμένους αγώνες των μαθητών, κόντρα στην ποινικοποίηση, την τρομοκρατία και τη δυσφήμηση του αγώνα τους που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, με εισαγγελείς, δήθεν αγανακτισμένους γονείς, διευθύνσεις εκπαίδευσης, με την ενεργοποίηση του συνόλου των κατασταλτικών μηχανισμών.

Χαιρετίζει την απόφαση των μαθητικών συμβουλίων Λυκείων – Γυμνασίων του Νομού, να συντονίσουν τους αγώνες τους συγκροτώντας το δικό τους συντονιστικό σχολείων που εκφράζει την ποιοτική διαφορά από το “καθείς κι απάνω του”.

Οι μαθητές δίνουν έναν αγώνα δίκαιο που αφορά το μέλλον τους. Ο αγώνας τους είναι μάθημα ζωής, για το πως πρέπει να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν. Συμπυκνώνεται στο σύνθημα «οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι παλεύουνε για μόρφωση και κοινωνία άλλη». Με τον τρόπο τους οι μαθητές δείχνουν ότι σέβονται τους κόπους, τις θυσίες και τις αγωνίες των γονιών τους, τους δείχνουν το δρόμο του αγώνα !

Το σχολείο της αμάθειας, του ταξικού αποκλεισμού, των εξαντλητικών ωραρίων, η αντικατάσταση των μόνιμων με “εθελοντές” εκπαιδευτικούς, του υποσιτισμού και των ακατάλληλων σχολείων είναι το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που φτιάχτηκε κατ’ εντολή των πολυεθνικών, στέλνοντας χιλιάδες μαθητές στη φτηνή κατάρτιση, την τσάμπα εργασία για να τις υπηρετήσουν από τα δεκαπέντε τους, δουλεύοντας ήλιο με ήλιο, για 300 ευρώ.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους συλλόγους γονέων κάθε σχολείου, όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλο το λαό του Ηρακλείου να συμμετέχουμε οργανωμένα, δίπλα στους μαθητές στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο,

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

που αποφάσισαν οι ίδιοι μέσα από τις συλλογικές – δημοκρατικές διαδικασίες των μαθητικών συνελεύσεων.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και δεν τελειώνει με μια κινητοποίηση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Τα παιδιά μας χρειάζονται συνοδοιπόρους και συμμάχους μέσα και έξω από τα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση