HomeΚΡΗΤΗΣτο υπουργείο Υποδομών ο Στ. Αρναουτάκης

Στο υπουργείο Υποδομών ο Στ. Αρναουτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υποδομών βρίσκεται από το πρωί ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου έχει συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για όσα εξήγγειλε από το Ηράκλειο την Παρασκευή για το ΒΟΑΚ.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναμένεται να ζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα για τα όσα ανέφερα ασκώντας του έτσι μια μορφή πίεσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης χωρίς διόδια ανακοίνωσε την Παρασκευή σε σύσκεψη βουλευτών-φορέων της Κρήτης ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης, δικαιώνοντας έτσι την θέση της Περιφέρειας που εξαρχής δια του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη διεκδικεί τη δημιουργία του μεγάλου αναπτυξιακού έργου χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες με διόδια (δείτε εδώ).

Πιο συγκεκριμένα για τον ΒΟΑΚ ο υπουργός είπε: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δίνουμε λύσεις. Προχωράμε λοιπόν στην κατασκευή του ΒΟΑΚ, απαντήθηκε από όλους το ερώτημα ότι χρειαζόμαστε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη, από τον Αγ. Νικόλαο μέχρι τα Χανιά, και χρειαζόμαστε επίσης δρόμους ταχείας κυκλοφορίας στα υπόλοιπα τμήματα της Βορειοδυτικής, Βορειοανατολικής Κρήτης. Ένα έργο το οποίο θα κοστίσει όσο χρειάζεται, σύμφωνα με τις μελέτες, οι οποίες ξεκινάνε, ένα έργο το οποίο θα είναι παραχωρησιακό  με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κεφάλαια ιδιωτικά και τραπεζικά, με σύμβαση η οποία μετά από διαγωνισμό θα περάσει από τη Βουλή και υποχρέωση του Ελληνικού δημοσίου για τα επόμενα 30 χρόνια είναι να αποπληρώνει τον δανεισμό όπως και την απόδοση κεφαλαίων στον παραχωρησιούχο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση