HomeΚΡΗΤΗΕπιμένων… ελεύθερος ο Σήφης, περίφραξη ζητά ο δήμος

Επιμένων… ελεύθερος ο Σήφης, περίφραξη ζητά ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος κι ωραίος παραμένει… ο Σήφης ο κροκόδειλος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών. Την ώρα που όλες οι προσπάθειες παγίδευσής του έχουν πέσει στο κενό ο δήμος Αμαρίου… ξαναχτυπά με νέα ανακοίνωσή του και ζητά να περιφραχθεί το φράγμα και να τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση.

Μάλιστα, ο δήμος Αμαρίου υπογραμμίζει ότι είναι ζήτημα τύχης που δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή.

Όπως τονίζεται, οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται στην ευρύτερη περιοχή λόγω απουσίας περίφραξης του χώρου είναι πολλοί.

Ειδικότερα ο Δήμος Αμαρίου αναφέρει σχετικά: «Έχουμε να επισημάνουμε κάτι που ξεφεύγει από τη φιλολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά με τον κροκόδειλο και το Φράγμα των Ποταμών. Παρόλο που το φράγμα έχει ολοκληρωθεί από αρκετά χρόνια, ο περιφερειακός δρόμος δεν έχει τελειώσει ούτε και η περίφραξή του. Το αναφέρουμε τώρα και το επισημαίνουμε, λόγω της άκαρπης προσπάθειας σύλληψης του ερπετού.

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράγματος, έπρεπε να ληφθούν μέτρα περίφραξης όλου του χώρου, που ελέγχεται από τον ΟΑΚ (πρώην ΟΑΥΚ). Το ότι ακόμα δεν έχουμε ατύχημα είναι ζήτημα τύχης, δεδομένου ότι η περιοχή της τεχνητής λίμνης είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε σε έκταση πολλών χιλιομέτρων. Τώρα όμως, με την παρουσία του σαρκοφάγου ερπετού, είναι επιτακτική η ανάγκη της σήμανσης και φύλαξης του ευρύτερου χώρου του φράγματος. Ως Δήμος Αμαρίου έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους δημότες των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, τις περιουσίες τους, αλλά και τους επισκέπτες.

Θεωρούμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, σε θέματα σήμανσης, ασφάλειας και προστασίας της περιοχής στο σύνολό της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση