HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Γονέων κοντά στους αγώνες των μαθητών

Η Ένωση Γονέων κοντά στους αγώνες των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Ηρακλείου καταγγέλλει τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στις καταλήψεις, στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και καλεί τους «συλλόγους γονέων, τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται με υποδειγματικό και ώριμο τρόπο από τους μαθητές μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των ΓΣ τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου:

«Ντροπή και αίσχος!!!!

Μπροστά στο φούντωμα των μαθητικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απολύτως δίκαια αιτήματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους, το κράτος καταστολής της συγκυβέρνησης επιστρατεύει λυτούς και δεμένους για να κάμψει το ηθικό των αγωνιζόμενων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

“Είναι υποκινούμενες” λένε. Ποιος σοβαρός και καλοπροαίρετος μπορεί να το πιστέψει όταν ο υποκινητής είναι η δική τους αποκρουστική και βάρβαρη πολιτική, που διαλύει όνειρα και προσδοκίες. Αυτή η ίδια είναι, η βάρβαρη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική με τις μεθόδους που ακολουθούν για να την επιβάλουν με κάθε τρόπο : Εισαγγελείς, προϊσταμένους και κάποιους διευθυντές σχολείων, “αγανακτισμένους” γονείς, εξωσχολικούς προβοκάτορες και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί η εξουσία του “νόμος και τάξης”.

Κυβέρνηση, υπουργείο, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι υποστηριχτές του “ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ” δεν χάνουν ευκαιρία να απειλούν λέγοντας, ότι «με τις κινητοποιήσεις χάνονται διδακτικές ώρες», ενώ την ίδια στιγμή δε λένε κουβέντα για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές και καλούμε τους μαθητές μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται με υποδειγματικό και ώριμο τρόπο από τους μαθητές μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των ΓΣ τους.

Είναι σίγουρο ότι αυτό τους ενοχλεί ! Ακόμη περισσότερο τους ενοχλεί το ποτάμι του αγώνα και της αξιοπρέπειας που διαμορφώνεται από την ίδια την κοινωνία.

Όλοι πρέπει να συνταχθούν ! Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές, κάθε κοινωνικός φορέας. Το ταξικό σχολείο που αποκλεισμού και της αμάθειας δεν ταιριάζει στα παιδιά μας. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και στη δουλειά. Αντιμαχόμαστε τη φτώχεια, τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των χαρατσιών και της εκμετάλλευσης.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Όλοι στους δρόμους του αγώνα !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ”

ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση