HomeΚΡΗΤΗΠροσφορές για το Καστέλι στις 16/12 – ΒΟΑΚ χωρίς διόδια αλλά με… δόσεις, οι ανακοινώσεις του Χρυσοχοΐδη

Προσφορές για το Καστέλι στις 16/12 – ΒΟΑΚ χωρίς διόδια αλλά με… δόσεις, οι ανακοινώσεις του Χρυσοχοΐδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοιχτούν οι προσφορές για το αεροδρόμιο του Καστελίου όπως ανακοίνωσε σήμερα από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια ώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε – στην σύσκεψη που πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των φορέων στο ξενοδοχείο Αλταντίς – ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει χωρίς διόδια αλλά με… δόσεις ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα έχουν ληφθεί αποφάσεις και για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

XRYSOXOIDHS (2)

Αεροδρόμιο Καστελίου

Οι τελικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου αναμένεται να ανοιχτούν στις 16 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόθεση του υπουργείου είναι η σύμβαση του έργου να έλθει στη Βουλή για κύρωση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μεταβεί το μεσημέρι στο Καστέλι όπου και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη για το αεροδρόμιο.

CACHE_620X620_1_1184272

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Παράλληλα έχουν ληφθεί αποφάσεις και για τα αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι για να ολοκληρωθεί το έργο στο Καστέλι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και πρέπει το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» να λειτουργεί πιο σωστά.

Έτσι, ανέφερε ότι προβλέπεται να προστεθούν 2000 τ.μ. στο κτίριο των αναχωρήσεων και το κόστος ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

XRYSOXOIDHS (4)

ΒΟΑΚ

Ο ΒΟΑΚ κυριάρχησε στην σημερινή σύσκεψη, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, με τους βουλευτές αλλά και τους φορείς του Ηρακλείου να ζητούν από τον υπουργό άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει χωρίς διόδια ενώ τόνισε παράλληλα ότι στη χρηματοδότηση και την κατασκευή του θα υπάρξει εμπλοκή και ιδιωτών.

«Βρίσκεται στον άμεσο προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών ο ΒΟΑΚ ωστόσο υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες επαφές με την ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του έργου και το υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και την ιδιωτική συμμετοχή», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η ιδιωτική συμμετοχή δεν θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προς εκμετάλλευση –όπως έχει γίνει σε άλλους αυτοκινητόδρομους της χώρας – καθώς μία τέτοια λύση δεν θα είναι πρακτική.

Πρόκειται λοιπόν να ετοιμαστεί ένα σύστημα πληρωμών στους ιδιώτες που θα συμμετέχουν στην κατασκευή και τη συντήρηση του δρόμου για τα επόμενα 30 χρόνια που δεν θα περιλαμβάνει διόδια αλλά πληρωμές με δόσεις.

Η πρώτη φάση για την εκκίνηση των διαδικασιών θα είναι η προκήρυξη της μελέτης σκοπιμότητας, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση