HomeΚΡΗΤΗΈκλεβαν… βράχια μέσα στη μαύρη νύχτα

Έκλεβαν… βράχια μέσα στη μαύρη νύχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στην… μαύρη νύχτα έκλεβαν βράχια από τη Γαύδο. Η συγκεκριμένη καταγγελία για την παράνομη αποκόλληση και φόρτωση βράχων στην περιοχή του Αγίου Παύλου στη Γαύδο έκαναν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και την κατέθεσαν στο συμβούλιο του νησιού.

Η καταγγελία των κ.κ. Σοφίας Τσιριντάνη, Μανώλη Βαϊλακάκη και Ελένη Τσακίρογλου έχει ως εξής:

«Το βράδυ στις 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα εννέα μμ, ενώ δειπνούσαμε με συντροφιά φίλων τουριστών, στην ταβέρνα της κας Σοφίας Τσιριντάνη, είδαμε εκσκαφικό μηχάνημα να κατευθύνεται στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Σε λίγα λεπτά της ώρας έφθασε και φορτηγό και ξεκίνησε αποκόλληση βράχων και φόρτωση νυχτιάτικα!! και χωρίς άδεια.

Αμέσως ενημερώσαμε τον αστυνομικό υπηρεσίας ν. Γαύδου και τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη της περιοχής.

Ο αστυνομικός κος Ευσέβιος Δασκαλάκης προσήλθε στην περιοχή, σταμάτησε τις εργασίες, ζήτησε να ξεφορτωθούν οι πέτρες και ξεφορτώθηκαν, πήρε τα στοιχεία του χειριστή και των μηχανημάτων και κατέγραψε το συμβάν στο βιβλίο συμβάντων.

Εμείς φωτογραφήσαμε τα μηχανήματα και τις εργασίες.

Ανάλογο περιστατικό στην ίδια περιοχή για λογαριασμό του ίδιου εργολάβου κου Σταύρου Μαραβελάκη και για την εκτέλεση του ίδιου δημόσιου έργου «αναπλάσεις οικισμών Γαύδου Καστρί-Άμπελος-Βατσιανα», έγινε αρχές Οκτωβρίου, το οποίο και αναφέραμε στις αρμόδιες υπηρεσίες: ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δ/νση Δασών Χανίων, ΚΕ΄Αρχαιολογική υπηρεσία Χανίων, Τεχνική Υπηρεσία Χανίων».

BRAXIA GAYDOS1 BRAXIA GAYDOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση