HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση εμπόρων – παραγωγών λαϊκών αγορών του Ν. Ηρακλείου με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Συνάντηση εμπόρων – παραγωγών λαϊκών αγορών του Ν. Ηρακλείου με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση μεταξύ των Διοικήσεων των συλλόγων παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών του Ν. Ηρακλείου και του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με αφορμή ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των εμπόρων λαϊκών αγορών, αλλά και το θέμα μεταφοράς σε άλλη τοποθεσία της μεγάλης Σαββατιάτικης λαϊκής αγοράς από το Δήμο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Στέργιος Τζιράκης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Βιοτεχνικών Προϊόντων Ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» κ.κ. Χάρης Παπαδάκης και Γεώργιος Μπαχλιτζανάκης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Παντελής Γαλατάς.

Η συνεργασία ήταν στενή ήδη από την περίοδο διαβούλευσης του –τότε- σχεδίου νόμου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις» στο οποίο κ. Λ. Αυγενάκης ήταν εισηγητής και που ψηφίστηκε στα τέλη Μαΐου και αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες εκτός καταστημάτων και τις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίσαμε το Μάιο, είναι ένας ευνοϊκός νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και όχι μερικώς. Είναι ένας νόμος που έγινε σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους που συνομιλούμε σήμερα και σέβεται τόσο τον καταναλωτή, όσο και τον έμπορο – παραγωγό», ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ τους και στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση