HomeΚΡΗΤΗΤα περιστατικά bullying ενέχουν κινδύνους

Τα περιστατικά bullying ενέχουν κινδύνους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το bullying «υφίσταται και υπάρχει» στα σχολεία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ιθύνοντες, που συμμετείχαν σήμερα σε Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό, το λεγόμενο bullying, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης του.

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τους συμμεέχοντες της Ημερίδας και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Κλινάκη ήταν το πρόσφατο περιστατικό στο γυμνάσιο Μοιρών χθες το πρωί (δείτε εδώ), όπου τέσσερις συμμαθητές, που έχουν ξαναδημιουργήσει πρόβλημα στο σχολείο, έφτιαξαν αυτοσχέδια βόμβα μολότωφ και την έρριξαν στα αποδυτήρια την ώρα της προσευχής.

«Κάθε περιστατικό βίας ενέχει κινδύνους» τόνισε ο κ. Κλινάκης και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να εκκλείψει από τα σχολεία μας. Η βία στα σχολεία αντανακλά τη βία της κοινωνίας και αυτό κάνει το έργο των εκπαιδευτικών δυσκολότερο.

Στην ημερίδα ειδική μνεία έγινε στο cyber bullying, στον διαδικτυακό εκφοβισμό, που παρουσιάζει μεγάλη έξαρση στα σχολεία λόγω της εξοικίωσης των μαθητών από νωρίς με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση