HomeΚΡΗΤΗ«Θέλουν εδώ και τώρα τον κόμβο»

«Θέλουν εδώ και τώρα τον κόμβο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οδική ασφάλεια των κινουμένων από την εθνική οδό προς την ενδοχώρα στο ύψος του Καρτερού ζητούν οι κάτοικοι της Επισκοπής και των Γουβών από την Περιφέρεια αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε διαμαρτυρία που κάνουν αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Παρότι υπάρχει από το ’69 απαλλοτριωμένος χώρος για τη δημιουργία του Κόμβου Καρτερού, παρότι έχει υποβληθεί μελέτη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., παρότι υπάρχει πρόταση του Υπουργείου για τη δημιουργία των προϋποθέσεων προκειμένου να πραγματοποιείται προσωρινά η διέλευση των οχημάτων μέσω του πρατηρίου υγρών καυσίμων Δαριβιανάκη, παρότι είναι προφανής ο αυξημένος κίνδυνος της ζωής των εποχουμένων λόγω της επικινδυνότητας της επιβληθείσας διαδρομής, οι προαναφερθείσες υπηρεσίες έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα εγκληματική και ύπουλη αδιαφορία.

Όχι μόνο άφησαν να καταπατηθεί ένα μέρος του απαλλοτριωμένου χώρου. Όχι μόνο δημιούργησαν κόμβο στο ύψος του ΚΤΕΟ στέλνοντας έτσι τους περί τις τριάντα χιλιάδες κατοίκους της ενδοχώρας σε μια περιπορεία 1,5 επιπλέον χιλιομέτρων με καθημερινό και συνεχή κίνδυνο της ζωής τους, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν τρεις αριστερές διασταυρώσεις εξαιρετικής επικινδυνότητας ιδίως κατά τους θερινούς μήνες. Όχι μόνο ενοικίασαν τον εναπομείναντα χώρο στο πρατήριο υγρών καυσίμων Δαριβιανάκη αγνοώντας την από το 2009 υπάρχουσα μελέτη κατασκευής του Κόμβου Καρτερού. Αλλά κωφεύουν και στην πρόταση του Υπουργείου για τη δημιουργία των προϋποθέσεων – με κατάλληλη σηματοδότηση – ώστε να γίνεται προσωρινά η πρόσβαση στην επαρχιακή οδό μέσω του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Όχι αδίκως, αναρωτώμεθα:

Αν επιδεικνύεται τόση απροθυμία για την προσωρινή λύση, πόσο πρόθυμα θα διευθετηθεί η μόνιμη;

Ποια συμφέροντα επιτάσσουν την αδιαφορία σε ένα τόσο δίκαιο αίτημα των κατοίκων, τη στιγμή που έχει προ ετών απαλλοτριωθεί ο χώρος;

Τι θα απαντήσουν η Περιφέρεια και η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης όταν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα τροχαίου στην καρμανιόλα που μας στέλνουν; Δεν είναι, άραγε, αρκετό το αίμα που έχει ποτίσει τον τελευταίο καιρό το οδόστρωμα της εθνικής οδού;

Οι φορείς και οι κάτοικοι της ενδοχώρας είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα – ένδικα και μη – προκειμένου να διασφαλίσουμε τις ζωές μας που ποντάρονται καθημερινά στη ρουλέτα της αδιαφορίας, της ασυδοσίας, των συμφερόντων».

DIAMARTYRIA KOMBOS2 DIAMARTYRIA KOMBOS3

Διαφήμιση
Διαφήμιση