HomeΚΡΗΤΗΤην γενναία 19χρονη τιμά η Κρήτη–Πάλευε με τα κύματα σώνοντας τη μικρή Νάντια

Την γενναία 19χρονη τιμά η Κρήτη–Πάλευε με τα κύματα σώνοντας τη μικρή Νάντια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη γενναιότητα που επέδειξε η 19χρονη Dooa Al Zamel πριν από λίγους μήνες που πάλευε με τα κύματα σώζοντας το 17 μηνών κοριτσάκι, τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων.

Η 19χρονη από τη Συρία έδειξε μεγαλείο ψυχής στις 12 Σεπτεμβρίου που βρισκόταν στο πλοίο που ναυάγησε στα διεθνή ύδατα νοτιαδυτικά της Κρήτης (δείτε εδώ). Από εκείνο το ναυάγιο σώθηκαν μόνο 6 άνθρωποι, ανάμεσά τους και το 17 μηνών κοριτσάκι που έζησε εξαιτίας της 19χρονης.

Η Dooa Al Zamel είδε τους γονείς της μικρής Νάντιας να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα και πήρε το κοριτσάκι, του έδωσε ένα σωσίβιο και το προστάτευσε από τα κύμματα.

DOOAL1

Η ηρωική της πράξη έκανε τον γύρο του κόσμου ενώ το 17 μηνών κοριτσάκι γνώρισε την αγάπη τόσο από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ που νοσηλεύτηκε (δείτε εδώ) όσο και απ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστή η ιστορία της μικρής Νάντιας συγκίνησε τους πάντες με χιλιάδες οικογένειες να ζητούν την υιοθεσία της (δείτε εδώ).

Την ίδια αγάπη δέχθηκε και η 19χρονη κοπέλα από τη Σύρο η οποία φιλοξενείται στα Χανιά με το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η αντιπεριφέρεια Χανίων να αποφασίζουν να της αποδώσει τιμή αλλά και να ζητήσει να της δοθεί ελληνική ιθαγένεια.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση