HomeΚΡΗΤΗΠριν τον αγιασμό ο Β. Λαμπρινός πήγε σε Μ. Αλεξάνδρου και Μπαντουβά

Πριν τον αγιασμό ο Β. Λαμπρινός πήγε σε Μ. Αλεξάνδρου και Μπαντουβά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον αγιασμό και στη θεμελίωση του έργου κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στην συνοικία Αγίας Αικατερίνης, που οργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, παραβρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος είπε ότι είναι ένα έργο που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2015. «Είναι ένα σημαντικό έργο- πρόσθεσε- όχι μόνο γιατί γίνεται σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, αλλά επειδή το 10% των θέσεων προορίζεται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που για μας έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και για όλους όσοι μένουν εδώ».

 

Επίσκεψη σε Μ. Αλεξάνδρου και Μ. Μπαντουβά

Νωρίτερα ο κ. Λαμπρινός επισκέφθηκε τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μ. Μπαντουβά, όπου γίνονται έργα και υπήρξαν προβλήματα από τη χθεσινή ισχυρή νεροποντή.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στην οδό Μπαντουβά υπήρξε άμεση παρέμβαση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και καλύφθηκαν με χαλίκι 3Α τα σημεία το δρόμου που είχαν καταστραφεί από την νεροποντή προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, αλλά το οδόστρωμα χρειάζεται περαιτέρω επισκευή και αποκατάσταση που θα ξεκινήσει σύντομα.

Όσον αφορά στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης, υπήρξαν περιορισμένης κλίμακας προβλήματα τα οποία αποκαταστάθηκαν και το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

Τέλος ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε και στα καταστήματα που πλημμύρισαν στη μικρή Έβανς, λέγοντας ότι συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι θα αποζημιωθούν σύντομα από την Περιφέρεια Κρήτης που είναι αρμόδια για τις ζημιές σε επιχειρήσεις, αφού ο Δήμος είναι αρμόδιος για τις ζημιές σε σπίτια και οικοσκευές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση