HomeΚΡΗΤΗΗ επόμενη μέρα της κακοκαιρίας – Μετρά τις πληγές του το Ηράκλειο

Η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας – Μετρά τις πληγές του το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρώτο φως της ημέρας παρουσιάστηκαν σε όλο τους το… μεγαλείο οι καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στο Ηράκλειο.

Χθες, μέσα σε λίγα λεπτά η ισχυρή καταιγίδα, κατάφερε να καταστρέψει δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις ενώ αρκετοί έμειναν αποκλεισμένοι στις οικίες τους και στα χωριά τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 15 λεπτά η Πυροσβεστική χθες δέχθηκε 70 κλήσεις από πολίτες που βρίσκονταν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους (δείτε εδώ).

227499

Πλημμύρισε η NEOSET στη λεωφόρο Κνωσού

Από τα πρώτα λεπτά της βροχής η λεωφόρο Κνωσού είχε μετατραπεί σε… κανάλι της Βενετίας.

Πολλά σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή αντιμετώπισαν πρόβλημα από τα νερά που μπήκαν στα κτίσματα ενώ το πιο κραυγαλέο περιστατικό συνέβη στην NEOSET με το υπόγειο να έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει.

Οι ζημιές τεράστιες ενώ ακόμα καταγράφονται.

227526 227525 227522 227521

Κακοτεχνίες στους δρόμους – Προβλήματα στα εν εξελίξει έργα

Για μία ακόμα φορά αποκαλύφθηκαν οι κακοτεχνίες σε δρόμους του Ηρακλείου μετά την χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από το image-services που εικονίζουν μία τεράστια λακούβα στη μέση της οδού Μπαντουβά στις Πατέλες.

227550 227549 227542 227538

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έργα του δήμου.

Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής, που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τα έργα, δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους καθώς η χθεσινή κακοκαιρία είχε δημιουργήσει μικρούς «τάφρους».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με ξύλα δημιούργησαν μικρές γέφυρες για να μπορούν να πάνε στις δουλειές τους.

227564 227561 227558 227556 227552

Σύσκεψη στη Λότζια

Σήμερα το πρωί σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός και οι πρόεδροι των Ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής αστυνομίας ,του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα με την έναρξη των έντονων βροχοπτώσεων και τον άψογο συντονισμό όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση