HomeΚΡΗΤΗΆμεση κινητοποίηση στην αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία

Άμεση κινητοποίηση στην αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την άμεση ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, την επιτυχή αντιμετώπισή τους αλλά και την πολύ καλή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και των σωμάτων ασφαλείας, ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός και οι πρόεδροι των Ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής αστυνομίας ,του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα με την έναρξη των έντονων βροχοπτώσεων και τον άψογο συντονισμό όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως τόνισε ο κ. Παττακός, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο του Δήμου, μόλις ζητήθηκε η συνδρομή των υπηρεσιών, πολιτικής προστασίας, καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών έργων και της ΔΕΥΑΗ σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και συγκεκριμένα:

Συνεργεία της ΔΕΥΑΗ συμμετείχαν στην απόφραξη φρεατίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που είχαν πρόβλημα λόγω της μεταφοράς από τη βροχή διαφόρων αντικειμένων

Ειδικά μηχανήματα της υπηρεσίας καθαριότητας (τσάπα, φορτωτές) απομάκρυναν φερτά υλικά, λάσπες και μεγάλες πέτρες που είχαν δημιουργήσει επικίνδυνο και ολισθηρό οδόστρωμα σε διάφορα σημεία της πόλης

Η υπηρεσία πρασίνου συμμετείχε στην απομάκρυνση και κοπή από δρόμους δέντρων που είχαν σπάσει από τους ισχυρούς ανέμους

Οι πρόεδροι των εργαζομένων, ενημέρωσαν επίσης το Δήμαρχο, για την ίδρυση ομίλου φίλων των σωμάτων ασφαλείας, όπου ιδρυτικό μέλος είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός.

DSCN1043

Σύσκεψη με τεχνικές υπηρεσίες

Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, με τη συμμετοχή των προϊσταμένων και υπηρεσιακών στελεχών των διευθύνσεων τεχνικών έργων – αυτεπιστασίας και συντήρησης.

Στη συνάντηση, έγινε καταγραφή όλων των εν εξελίξει έργων, των σημείων και τμημάτων έργων όπου υπήρξε αστοχία υλικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα (π.χ οδός Μπαντουβά- Πατέλες όπου ο δήμος αντέδρασε άμεσα και αποκατέστησε μερικώς το οδόστρωμα κ.α).

Παράλληλα συζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη για την απορροή των όμβριων υδάτων από δρόμους.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν με μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών από το δρόμο τα χώματα από την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στον οικισμό της Πρασάς με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρόμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση