HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ κοντά στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ

Το ΠΑΜΕ κοντά στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην ΕΑΣΗ (δείτε εδώ), στηρίζει την 48ωρη απεργία και απαιτεί από την Διοίκηση να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η εργοδοσία- διοίκηση της ΑΕ (Ανώνυμης Εταιρείας) πλέον – αφού εξαπέλυσε πογκρόμ παράνομων απολύσεων (έχει απολυθεί σχεδόν το μισό προσωπικό σε λιγότερο από 1 χρόνο), εκβιαστικών μειώσεων σε μισθούς που φτάνουν το 40%(!) και χρωστάει 1εκ € σε δεδουλευμένα,  έφερε εντατικοποίηση στη δουλειά που με τη σειρά της οδήγησε- σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας- σε δυο πολύ σοβαρά θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα». Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάπτυξης» που έταξαν στους εργαζόμενους όταν μιλούσαν για  «business plan» που επεξεργάστηκαν από κοινού η Διοίκηση, η Τράπεζα Πειραιώς και η «ανεξάρτητη» εταιρεία ICAP.

Αλλά και για τους αγρότες αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) της ΕΕ που μετέτρεψε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε επιχειρήσεις. Ειδικά  με  το Νόμο 4015/11 «περί συνεταιρισμών», θεσμοθετήθηκε η λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  ως επιχειρήσεις ή επιχειρηματικοί όμιλοι, λειτουργία που οδηγεί σε λυσσαλέο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγαλοαγροτών και των εμποροβιομηχάνων με χαμένους πάντα τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους αλλά και τη λαϊκή οικογένεια.

Συνάδελφοι στην ΕΑΣΗ: Ψηλά το κεφάλι! Δεν πρέπει να ανεχτούμε να ζούμε με ψίχουλα!

Εδώ και τώρα:

  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα με ευθύνη της Διοίκησης
  • Να μην γίνει καμία απόλυση- μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας εδώ και τώρα στην ΕΑΣΗ
  • Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της ΕΑΣΗ

Τώρα πρέπει να ακουστεί η φωνή μας δυνατά: να βρεθούμε μαζί με τους φτωχούς αγρότες ενωμένοι να παλέψουμε ενάντια στον κοινό εχθρό: στα μονοπώλια και την πολιτική τους που πιστά υπηρετούν οι κυβερνήσεις  αλλά και οι συμβιβασμένες εργοδοτικές- κυβερνητικές πλειοψηφίες του εργατικού και αγροτικού συνδικαλισμού τα τελευταία 40 χρόνια και ευθύνονται για την κατάσταση τόσο των εργαζομένων όσο και των φτωχών αγροτών.

Να βρεθούμε μαζί στην ΑΘΗΝΑ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη 12 πμ στο Σύνταγμα και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 880 σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φορείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση