HomeΚΡΗΤΗΜετρούν τις πληγές τους αγρότες και κάτοικοι – Κλιμάκιο στην περιοχή

Μετρούν τις πληγές τους αγρότες και κάτοικοι – Κλιμάκιο στην περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετρούν τις πληγές τους αγρότες και κάτοικοι της Μεσαράς μετά τη χθεσινή κακοκαιρία που προκάλεσε πλήθος προβλημάτων.

Χθες το απόγευμα η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δρόμους ενώ για αρκετή ώρα ήταν απομονωμένα χωριά (δείτε εδώ).

MESSARA KATASTROFH

Σήμερα το πρωί, κι ενώ έχουν εξασθενίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κλιμάκιο της Περιφέρειας και του δήμου Φαιστού επισκέφτηκαν το Αντισκάρι, τα Πηγαϊδάκια αλλά και τα Πλατιά Περάματα προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές.

Για την ακρίβεια στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης παρόντος του δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη και άλλων εκπροσώπων της περιοχής.

Οι καταστροφές που έχουν υποστεί τα θερμοκήπια και οι καλλιέργειες είναι τεράστιες με τους αγρότες να αντικρίζουν σήμερα το πρωί τους κόπους μίας χρονιάς να βρίσκονται κάτω από τις… λάσπες.

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας  ήταν άμεση καθώς χωματουργικά μηχανήματα της αλλά και του δήμου απομάκρυναν τα χώματα, τις πέτρες, και άλλα αντικείμενα που είχαν κλείσει τους δρόμους ενώ την περιοχή επισκέφθηκε το ίδιο βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ωστόσο αύριο Πέμπτη τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών ώστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης. Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδη Κουκιαδάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του ΕΛΓΑ αιτώντας παράλληλα με το δήμο την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

MESSARA KATASTROFH3

Οι κάτοικοι είναι εξίσου απογοητευμένοι με την όλη κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα στις τρεις αυτές περιοχές, οι οποίοι για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνουν ότι αν είχαν παρθεί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα δεν θα είχε υποστεί τέτοια καταστροφή η περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση