HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζει το ΔΗΠΕΘΕΚ η περιφέρεια κι ο δήμος

Στηρίζει το ΔΗΠΕΘΕΚ η περιφέρεια κι ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ από την Περιφέρεια και ο Παγκρήτιος ρόλος του αλλά και οι υποδομές της πόλης των Χανίων, τη διαχείριση των απορριμμάτων-επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ και θέματα τουριστικής προβολής συζητήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα. Ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη της Περιφέρειας στο ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και στη συνεργασία για την προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο γεν. γραμ. του δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Νάσος Αθανασόπουλος και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Αριστέα Πλεύρη.

Στις δηλώσεις του  ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αναφερόμενος στο ΔΗΠΕΘΕΚ είπε, ότι, υπερασπιζόμαστε το θέατρο της Κρήτης, και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη του αλλά και το δήμαρχο Ηρακλείου για τη συνεργασία με την τοποθέτηση της κ. Αριστέας Πλεύρη στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕΚ.

«Το ΔΗΠΕΘΕΚ θα έχει παρουσία σε όλες της περιοχές της Κρήτης. Η λειτουργία του θα τελεί υπό την συμπαράσταση, «ομπρέλα» της Περιφέρειας που πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει να προχωρήσουν τα πράγματα. Με τον Περιφερειάρχη σήμερα συζητήσαμε και το θέμα της χρηματοδότησης του ΔΗΠΕΘΕΚ και φροντίζουμε κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες και προβλήματα που υπάρχουν να επιλυθούν ώστε το θέατρο να μην αναγκαστούμε να το κλείσουμε λόγω των οικονομικών συνθηκών. Αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα συμβεί. Πάντως ήταν πριν από δυο μήνες ορατός ο κίνδυνος το θέατρο να κλείσει» δήλωσε χαρακτηριστικά στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι με τον Περιφερειάρχη έγινε συζήτηση για το θέμα του ΧΥΤΑ αλλά και για το οδικό έργο σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων.

«Για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Χανίων, ο Περιφερειάρχης γνωρίζει το θέμα. Είμαστε σε συνεργασία πρέπει να αγοραστεί ένας παρακείμενος χώρος στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα  για αρκετά χρόνια. Επίσης αναφερθήκαμε στο ζήτημα της τουριστικής προβολής για να έχουμε πραγματικά ένα καλό αποτέλεσμα για όλο το νησί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Στην στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ για την συνέχιση της λειτουργίας και παρουσίας του σε όλη την Κρήτη αλλά και στην συνεργασία για την προώθηση των έργων υποδομών, και της τουριστικής προβολής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης είπε: «Συζητήσαμε με το δήμαρχο Χανίων για το ΔΗΠΕΘΕΚ, πρέπει να διατηρηθεί, να συνεχίσει την παρουσία του στη Κρήτη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε η συνέχιση του ΔΗΠΕΘΕΚ εξαιτίας ότι η Περιφέρεια μας το υποστήριξε οικονομικά για την συνέχιση της λειτουργίας του. Σήμερα με ένα πνεύμα διαφορετικό, που πρέπει να περάσει σε όλους τους δήμους της Κρήτης, γιατί αφορά όλη την Κρήτη, εμείς από την πλευρά την δική μας θα υποστηρίξουμε για να υπάρξει μια συνέχεια και να ταυτιστεί το ΔΗΠΕΘΕΚ με όλη την Κρήτη. Παράλληλα συζητήσαμε και το θέμα επέκτασης του ΧΥΤΑ, είμαστε κοντά να προκηρύξουμε την απαλλοτρίωση γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Μέχρι στιγμής η Περιφέρειας μας έχει χρηματοδοτήσει με 10 εκ. ευρώ για να γίνει ο αναγκαίος εξοπλισμός, και να αγοραστεί,  ούτως ώστε να λύσουμε το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων στα Χανιά για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Εκτιμώ εκτός από την απαλλοτρίωση χρειάζεται και ένας μικρός βιολογικός που πρέπει να τον χρηματοδοτήσουμε την νέα Προγραμματική Περίοδο, ούτως ώστε τα Χανιά να είναι από τις πρώτες περιοχές της Κρήτης που θα έχουν επιλύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως επίσης την τουριστική προβολή. Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία, στη συνέργεια γιατί σκοπός μας είναι πως θα υπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες και μαζί με τους δήμους της Κρήτης να προσφέρουμε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση